Kolozsváron nyílt meg az ország második autós oltópontja

A kolozsvári Horia Demian sportcsarnok előtti téren nyílt meg hétfőn az ország második autós (drive-through) oltópontja.

A 13 órára tervezett nyitást megelőző és követő órákban a sportcsarnok körül óriási autósor alakult ki, már a Garibaldi-hídon is csak nehézkesen lehetett átjutni, több százan várakoztak, hogy regisztráció nélkül megkaphassák életük első Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltását.A szerző felvételei

A helyszínen nyilatkozó Tasnádi István Szilárd prefektus szerint az oltást menedzselő orvosok munkáját asszisztensek és önkéntesek is segítik, hogy minél gyorsabb legyen az oltás folyamata.

Az oltás beadásának módszere nem változott: a vakcina megkapása után a beoltott személyeknek a parkolóban kell kivárniuk a 15 percet. Ha valakinek erős mellékhatásai jelentkeznek, akkor egy konténerben kialakított szobában kaphat orvosi segítséget.

Oltás előtt pedig ugyanúgy lázat mérnek, valamint ki kell tölteni egy dokumentumot is, amelyet otthonról is lehet vinni, de a helyszínen is ki lehet tölteni.

Azoknak, akik ilyen formában kapják meg az oltást, az autójuk szélvédőjére írják fel, hogy meddig kell várakozniuk, az oltást igazoló papírt pedig a várakozásra kijelölt parkolóban kapják meg.

Az autós oltóközpontban a Pfizer vakcinájával immunizálnak. Naponta reggel 8-tól este 8-ig tart majd nyitva, napi kapacitása körülbelül 600 fő.

Kapcsolódók

Kimaradt?