Ortodox húsvétkor is nyitva tartanak az oltási közponzok

Az oltási központok nyitva tartanak mind az ortodox húsvét első, mind a második napján – mondta hétfőn Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter, és felkérte az erre a napokra beütemezett személyeket, hogy menjenek el, és vegyék fel a koronavírus elleni vakcinát.

Az oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) tájékoztatása szerint az oltási központok nyitva tartanak az ünnep idején is – hangsúlyozta Mihăilă, aki az ünnepre való tekintettel a tárcavezető felkérte a lakosságot, hogy fokozottan ügyeljen az óvintézkedések betartására, akinek pedig erre az időszakra van időpontja, mindenképpen tartsa azt be és menjen el oltásra.

Ioana Mihăilă arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekhez képest javult a helyzet a koronavírusos pácienseket kezelő intenzív osztályokon, vasárnap délután öt órakor például országos szinten felnőttek számára 247 ágy volt üresen, gyermekek számára pedig 32. Mihăilă kiemelte, hogy a naponta jelentett járványügyi adatok „megfelelnek a valóságnak”. „A rendelkezésre álló ágyak számához hasonlóan több forrásból ellenőrizzük ezeket az adatokat” – mondta a tárcavezető.

Az egyik hírforrás az egészségügyi tárca fennhatósága alatt működő irányító központ, a másik pedig a beavatkozásokat irányító és koordináló országos központ, amely a pácienseknek az egészségügyi intézmények közötti áthelyezését segíti – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?