Oltásmaraton Temesváron: mérleget vontak a hatóságok

Hétfő reggelig 6722 személy oltatta be magát koronavírus ellen a temesvári maratoni oltási akció keretében, amely 64 órán át tartott megszakítás nélkül.

Dr. Dorel Săndesc, a kampány kezdeményezője, aki a temesvári megyei kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, elmondta, a három napon és három éjszakán át zajló oltási maraton precedens nélküli Romániában, de ki szeretnék terjeszteni a projektet az ország más településeire is. Május 7-e és 9-e között Bukarestben is megrendezik az akciót.

Săndesc köszönetét fejezte ki a temesvári egészségügyi közösségnek és az önkénteseknek, akiknek az erőfeszítésével sikerült 64 óra alatt 6722 személyt beoltani. Bevallása szerint a legnehezebb nap a pénteki volt, mert tartottak attól, hogy az emberek nem jelentkeznek oltásra.

Hozzátette, értékeli, hogy Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora nagyon nyitott volt erre az ötletre. Az érdeklődők személyi igazolványuk felmutatásával, előzetes regisztráció nélkül jelentkezhettek az oltásra. Az akció keretében a Pfizer-BionTech vakcináját használták, a második dózist egy hasonló maraton alkalmával adják majd be, 21 nap múlva.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?