banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Csaknem 1500 személy kapott vakcinát eddig a temesvári oltásmaratonon

Kevesebb mint 24 óra alatt 1452 személy oltatta be magát koronavírus ellen a temesvári maratoni oltási akció keretében, közülük 305-en az éjszaka folyamán – közölte szombaton a Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

Péntek délután temesváriak százai álltak sorba, hogy megkaphassák az oltást a regionális üzletközpontban kialakított 30 oltópont valamelyikénél. A vasárnapig tartó non stop oltási akció keretében több száz önkéntes, orvos és egészségügyi asszisztens, valamint orvostanhallgató végzi az immunizálást.Ők már túl vannak rajta | Fotó: Agerpres

„Tehetünk egy lépést a szabadság irányába, Temesvár és Románia újranyitása felé. Tesszük mindezt abban a reményben, hogy ismét találkozhatunk barátainkkal előadásokon, teraszokon. Vissza kell kapnunk az életünket, össze kell fognunk!" – fogalmazott a temesvári Victor Babeş járványkórház menedzsere, dr. Cristian Oancea.

A kampány kezdeményezője, a temesvári megyei kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, Dorel Săndesc rámutatott, az oltási maraton egy szolidaritási és felelősségvállalási akció, amellyel megpróbálják élénkíteni az oltási kedvet. Az érdeklődők személyi igazolványuk felmutatásával, előzetes regisztráció nélkül is jelentkezhetnek az oltásra. Az akció keretében a Pfizer-BionTech vakcináját használják, a második dózist egy hasonló maraton alkalmával adják majd be, 21 nap múlva.

Az oltást a 16 éven felüli személyek kérhetik, kiskorúak esetében szükség van a szülő vagy a törvényes képviselő írásos hozzájárulására.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?