Felpörgeti az oltáskampányt a kormány, hírességeket is bevonnának a népszerűsítésbe

A kormány széleskörű kampányt tervez a koronavírus elleni immunizálás folyamatának az előmozdítására, amelyben művészek, sportolók és politikusok is részt vesznek – jelentette ki kedd este Klaus Iohannis államelnök.

Fontos a jó példa | Fotó: presidency.ro„Nagyon széles körű tudatosító kampányra van szükség. Újabb és újabb lehetőségeket fogunk kínálni immunizálásra, megkönnyítjük az embereknek a dolgát” – fejtette ki az államfő. Mint mondta, hamarosan elegendő dózis vakcina fog Románia rendelkezésére állni, hogy mindenki, aki akarja, gyorsan beoltathassa magát, várakozás, előzetes beütemezés nélkül.

Az államfő ismét hangsúlyozta, hogy a normalitáshoz való visszatérés attól függ, hogy hányan oltatják be magukat. „Remélem, hogy a széleskörű kampány nyomán, amelyet most készítünk elő, meg tudunk győzni minden állampolgárt, hogy immunizálja magát” – mondta.

A kampányban minden társadalmi kategóriát meg fognak szólítani, hogy az üzenet minél több olyan emberhez eljusson, akik egyelőre még nincsenek meggyőződve az immunizálás hasznosságáról. Egyre több mobil oltópontot fognak nyitni, mobil csapatokat küldenek vidékre, vagy a cégekhez, vendéglátó egységekhez, amelyek nagyobb számú alkalmazottat szeretnének beoltatni – tette hozzá az államelnök.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?