banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Autós oltásközpont és oltásmaraton mellett „házhoz rendelhető” vakcina is lesz Aradon

Déva és Kolozsvár után Aradon is megnyitnak egy autós oltásközpontot, ahol előjegyzés nélkül lehet kérni a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be kedden közös sajtótájékoztatón Călin Bibarț polgármester, Lazăr Faur alpolgármester és Horia Timiş, az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetője.

Az autós oltásközpont szerda reggel nyílik meg a város keleti határában, az egyik hipermarket parkolójában. Lazăr Faur szerint azért ott, hogy az ortodox húsvét előtti bevásárlást intéző aradiak „egyúttal” be is oltathassák magukat. „Tizenöt perc alatt, helyben megkapják, előjegyzés nélkül” – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve, hogy az úgynevezett drive-thru oltóállomás meghatározatlan ideig működik majd, naponta 8 és 20 óra között.Az autós oltásállomás telepítése | Fotó: az aradi önkormányzat Facebook-oldala

Az aradi oltáskampány keretében vakcina-maratont is tartanak majd május 6–8. között, éspedig a városháza előcsarnokában, ahol szintén előjegyzés nélkül, „futószalagon” oltanak majd. „Nagyon fontos, hogy felvegyük az oltást! Ez az egyetlen út a szabadsághoz” – jelentette ki Horia Timiş DSP-igazgató.

Hogy még jobban megkönnyítsék az oltáshoz való hozzáférést, az önkormányzat kezdeményezésére még ezen a héten lehetővé teszik az otthoni környezetben történő oltást. Aki igényli, a 0783/121–105-ös vagy a 0257/254–923-as telefonszámon „rendelheti házhoz” a vakcinát, amelyet szakavatott egészségügyi személyzet fog beadni az ígéret szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Romániában elérhető mindhárom vakcinát az igénylők rendelkezésére bocsátják: a legtöbben a Pfizer/BioNTech szérumát szeretnék megkapni, de választható a Moderna és az AstraZeneca is – mondták az illetékesek. Elhangzott, hogy eddig több int 63 ezer Arad megyei lakost oltottak be, és remélik, hogy a hónap végén meghaladja a százezret ez a szám.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?