FRISSÍTVE - Megduplázták másodfokon Sorin Oprescu börtönbüntetését

Jogerősen tíz év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték Bukarest volt polgármesterét, Sorin Oprescut, akit csúszópénz elfogadásával és bűnszervezet alapításával vádolnak, írja a Digi24.ro. FRISSÍTÉS: Oprescu ellen nemzetközi elfogatóparancs lépett érvénybe.

Sorin Oprescu pere 2015 végén kezdődött, 2019-ben alapfokon öt év és négy hónap börtönre ítélték. A döntés ellen az ügyészek és a védelem is fellebbezett, a bukaresti fellebbviteli bíróság pedig pénteken hirdetett ítételet.Sorin Oprescu | fotó: Facebook

A bíróság ugyanakkor 102 ezer lej és 9400 euró, valamint több ingatlan elkobzását is elrendelte. A perben az önkormányzatnál korábban vezető pozíciót ellátó Popa Bogdan Cornelt tizenegy év és hat hónap börtönre, Oprescu sofőrjét, Cristian Stancát pedig hét év és két hónap fegyházra ítélték.

A volt bukaresti főpolgármester ellen 2015. novemberében emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Az ügyészek szerint Oprescu és hozzá közel álló munkatársai kenőpénzt kértek azoktól a cégektől, amelyekkel a polgármesteri hivatal szerződéseket kötött. Oprescu 2012 és 2015 között állt a főváros élén.

FRISSÍTÉS: A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Sorin Oprescu ellen, a volt főpolgármestert ugyanis nem találták otthon. Mint kiderült, április 25-én, Giurgiunál hagyta el az országot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?