banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Elena Udrea egyelőre a bolgár hatóságok őrizetében marad

Elena Udrea volt fejlesztési és turisztikai miniszter egyelőre a bolgár hatóságok őrizetében marad, kiadatásáról egy hét múlva döntenek. Az előzetes letartóztatásának megfellebbezését április 14-én tárgyalják Szófiában, írja a Libertatea.

Elena Udrea csütörtök reggel hagyta el Romániát, néhány órával azelőtt, hogy a legfelsőbb bíróság elutasította a semmisségi folyamodványát a Bute-gálaként ismert ügy bűnvádi perében, ami azt jelenti, hogy le kell töltenie a 6 éves börtönbüntetését. A volt minisztert aznap délután Bulgáriában fogták el a rendőrök.

Fotó: Elena Udrea Facebook-oldala

A csúszópénz elfogadásáért és hivatali visszaélésért jogerősen elítélt Udreát előbb 24 órára vették őrizetbe, majd ezt 72 órára hosszabbították. Kiadatásáról eredetileg pénteken tárgyalt volna a blagoevgradi bíróság, de mivel nem volt jelen tolmács, a tárgyalást szombatra halasztották.

Udrea politikai menedékjogot kért Görögországtól, emellett a bíróságot egy blagoevgradi házrra szóló, hosszú távú bérleti szerződéssel próbálta meggyőzni arról, hogy az őrizetbe vétel helyett más megoldást találjanak a végleges ítéletig, jelezve, hogy Bulgáriában szándékszik maradni a gyermekével együtt.

A bolgár bíróság úgy döntött, Elena Udrea a bolgár hatóságok őrizetében marad. Az előzetes letartóztatásáról szóló döntést megfellebbezte, ezt az ügyet április 14-én tárgyalják Szófiában. Hét nap múlva külön tárgyalnak a kiadatásáról is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?