banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Bulgária még nem adja ki Elena Udreát a román hatóságoknak

A Szófiai Táblabíróság elnapolta a döntést Elena Udrea kiadatási kérelme kapcsán, így a volt román turisztikai miniszter még egy hétig biztosan a déli szomszédunknál marad.

Elena Udrea (balról) egy archív felvételen | Fotó: AgerpresA bíróság május 18-ra halasztotta a határozat meghozatalát. Udreát április 7-én, nemzetközi elfogatóparancs alapján tartóztatták fel a bolgár rendőrök a görög határ közelében. Az egykori miniszter – Traian Băsescu korábbi államfő bizalmasa és egyik legbefolyásosabb politikusa – a román igazságszolgáltatás elől próbált ismét külföldön menedéket keresni.

A bukaresti legfelsőbb bíróság egy hónappal ezelőtti döntése értelmében ugyanis szerint Elena Udreának le kell töltenie a hatéves börtönbüntetését, amire 2018-ban ítélték, miután bűnösnek találták csúszópénz elfogadása és hivatali visszaélés vádjában a Lucian Bute nevével fémjelzett ökölvívógála megszervezése és finanszírozása kapcsán.

A rendőrök elő akarták állítani az elítéltet, aki nem jelent meg a tárgyaláson, de nem találták otthon, ezért adtak is nemzetközi elfogatóparancsot ellene.

Kapcsolódók

Kimaradt?