Idén ismét megszervezik a virágkarnevált Bihar megyében, ezúttal Szentjobb lesz a fő helyszín

Többéves hagyomány Bihar megyében, hogy a magyarországi, augusztus 20-ai Debreceni Virágkarnevál másodnapján néhány virágkocsit áthoznak a határon és Váradon, illetve a megye valamely teleülésén is felvonulást, illetve programokat szerveznek - közölte a Bihar megyei RMDSZ.

Aláírták pénteken  Debrecenben a virágkocsik bérleti szerződését, amely szerint virágkocsik augusztus 21-én Nagyváradon, majd pedig Szentjobbon lesznek láthatók.

A szerződést Borsi Imre Lóránt, a Partium Alapítvány elnöke és Mészáros Réka, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az ünnepség fő helyszíne Szentjobb köszég lesz.

A szerző felvétele

Mint megtudtuk, a korábbi évekhez képest lesz egy változás: a virágkarneválhoz kapcsolódó ünnepség a karaván előtti napon, vasárnap lesz megtartva. „Mint minden évben, a megyei virágkarneválnak van egy fő állomása, ahol Szent István és az államalapítás ünnepe alkalmából különféle rendezvényekkel készül az RMDSZ és az adott település önkormányzata. Az ünnepségnek eddig mindig az a települése volt a helyszíne, ahol a virágkocsik karavánja utoljára megállt, most azonban ezen fordítottunk egyet, és a virágkarnevál első napján, vasárnap szervezzük meg. Az idei virágkarnevál fő – és egyben kezdő – állomása Szentjobb község lesz” – mondta Borsi Imre Lóránt, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke.

Zatykó Jácint, Szentjobb polgármestere elmondása szerint nagyon örül, hogy az idei esztendőben a településük adhat otthont az ünnepi rendezvénynek, hiszen „a virágkarnevál a megye egyik legnagyobb és legjobban várt eseménye”, amelyre a környező településekről és Nagyváradról is egyaránt várnak látogatókat. „Mindenkit szeretettel várunk majd a településünkre, hiszen a virágkocsik érkezése mellett családbarát programokkal, valamint esti koncertekkel készülünk” – tette hozzá.

Az ünnepség részleges programja és a megyei karaván útvonala még szervezés alatt ál. A szervezők elmondása szerint a korábbi évekhez hasonlóan az idén is látható lesz a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi alkotás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?