Havasalföldi uralkodók közé festette családját a caracali polgármester

Havasalföldi uralkodókról készült festményen fedezték fel Caracal polgármesterének arcképét. Az Adevărul beszámolója alapján Ion Doldurea Neagoe Basarab és Constantin Brăncoveanu közé „festette fel” magát, de feleségét és fiait is felismerték a rendelésre készült festményen.

Fotó: Mihăescu-art.ro

Az Olt megyei város elöljárója, mint ismeretes, a crevediai tragédia kapcsán került be a köztudatba, mivel a szombat este felrobbant autógáztöltő-állomás a fiáé volt. A család vagyona és kapcsolati köre mellett a központi sajtóban kedden napvilágot látott az a 2,5 méteres olajfestmény is, amely elviekben a havasalföldi uralkodók és azok családtagjait ábrázolja, de azon négy arckép a Doldurea család tagjaira hasonlít.

A festmény amúgy abban a szállodaként működő Doldurea Házban van kiállítva, amelyet az elöljáró „szerényen” csak „Caracal új csodájaként” emlegetett pár éve a helyi sajtóban. Az 1881-ben épült ház eredetileg Teodor Bancu szenátoré volt – és Bancu-házként emlegették –, 2016-ra újították fel. Az Adevărul szerint a polgármester 65 ezer lejt fizetett a rendelésre készült festményért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?