„Magunkra hagytatok!” – a crevediai robbanásban meghalt házaspár drámája

A törvénytelenül működő töltőállomásnál történt robbanásban egy házaspár veszítette életét. A telephellyel szemben laktak. A lányuk szívszorító Facebook üzenetben vett búcsút tőlük: „Szüleim,  mindketten túl gyorsan akartatok elmenni. Magunkra hagytatok!”.

Szombat este, amikor bekövetkeztek a robbanások, a házaspár – Florica és Lică – otthon voltak. A nő gázszagot érzett, és állítólag felhívta a fiát, majd kinyitotta az ajtót, miközben telefonált – számol be az Antena 3. A nő azt mondta a telefonbeszélgetés alatt, hogy furcsa szagot érzett és látott valamit, mintha gőz lenne, majd a beszélgetés hirtelen félbeszakadt.


Az asszony egész teste lángba borult, ezt látva a férje szívrohamot kapott, nem tudták megmenteni. A nőt súlyos állapotban szállították a bukaresti Floreasca Sürgősségi Kórházba, ahol vasárnap belehalt sérüléseibe. „Az áldozat halálát égési sérülések okozták, testfelületének mintegy 95 százalékán megégett. Ilyenkor a túlélés esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő" – magyarázta vasárnap Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.
A házaspárnak két gyermeke van.

A Crevediában történt pusztító robbanások két ember halálát okozták, 56 áldozat megsérült. A vizsgálatok szabálytalanságok egész sorát tárták fel. Kiderült, a caracali szociáldemokrata polgármester fiának tulajdonában lévő LPG-állomást csak papíron zárták be. A hatóságok szeme előtt zajlott a tevékenységek, amelyek bármikor tragédiába torkollhattak volna, és végül szombat este bekövetkezett a tragédia. A sérültek többsége, 43 a belügyminisztérium munkatársa: 39 tűzoltó, 2 rendőr és 2 csendőr. Megkezdődött a betegek külföldre szállítása a polgári védelmi mechanizmuson keresztül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?