banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Három éve jogellenesen működött a felrobbant töltőállomás

A crevediai autógáz-töltőállomást üzemeltető cég három bírságot kapott 2020-ban, majd a részvényesek az egység bezárásáról döntöttek - nyilatkozta vasárnap a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) munkatársa. A tűzvédelmi engedély visszavonásáról tájékoztatták a prefektusi hivatalt, a cégbíróságot, a megyei tanácsot, az állami építésfelügyeleti hatóságot, a környezetvédelmi ügynökséget és a crevediai önkormányzatot is.

Benone Gabriel Duduc vezérőrnagy elmondta, a Dâmboviţa megyei katasztrófavédelmi felügyelőség 2011 októberében állította ki a tűzvédelmi engedélyt az LPG-állomás működtetéséhez. 2020 júliusában egy feljelentés nyomán előre be nem jelentett ellenőrzést végeztek a létesítménynél, és megállapították, hogy az nem tesz eleget azoknak a biztonsági követelményeknek, amelyek alapján korábban megkapta az ISU jóváhagyását. A katasztrófavédelem ezért visszavonta a jóváhagyást, és 10 ezer lejes bírságot szabott ki a cégre, mivel engedélyekkel nem rendelkező felszerelést használtak az LPG egyik tartálykocsiból a másikba történő átszivattyúzásához.

Fotó: InfoTrafic24

Az IGSU képviselője hozzátette, 2020 szeptemberében újabb bejelentetlen ellenőrzést végeztek, amelynek során megállapították, hogy „a létesítmény továbbra is működik". A tevékenység tűzvédelmi engedély hiányában történő folytatása miatt 30 ezer lejes, egy szintén engedély nélküli tartály használata miatt pedig további 10 ezer lejes bírságot kapott a cég.

Ezt követően, szeptember 30-án a vállalat részvényesi közgyűlése a crevediai egység bezárásáról döntött. A határozatról értesítették a cégbíróságot, amely aztán tájékoztatta a katasztrófavédelmet is az egység bezárásáról.

Arra a kérdésre, hogy miért nem derült fény azóta a létesítmény jogellenes működésére, Benone Gabriel Duduc azt mondta, a katasztrófavédelemnek csak a járműveket kiszolgáló LPG-állomás engedélyezése tartozott a hatáskörébe, a vállalat egyéb tevékenységének engedélyezése nem.

Amint arról beszámoltunk, 58 sérültje és két halálos áldozata van a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanásoknak. A sérültek közül 43-an belügyi alkalmazottak: 39 tűzoltó, két rendőr és két csendőr.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?