Két rendőrt és egy csendőrt kiengedtek a kórházból; a belügyminiszter szerint a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nincs ennél több áldozat

Kiengedték a kórházból a Dâmboviţa megyei robbanásban megsérült két rendőrt és egyik csendőrt – közölte vasárnap Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár. Cătălin Predoiu belügyminiszter aról beszélt, a beavatkozás során minden érvényben levő eljárást betartottak a belügyi szervek.  

Despescu tájékoztatása szerint egy csendőr még kórházban van, állapota stabil. Az államtitkár hozzátette, a kárhelyszínen az elsőként kiérkezett katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) által szolgáltatott adatok alapján irányították a beavatkozást, a belügyi struktúrák eljárásait a későbbiekben megvizsgálják.

Fotó: InfoTrafic24

Megkérdezték tőle az újságírók, miként lehetséges, hogy a cég engedélyek hiányában évek óta tevékenységet folytatott. Despescu azt válaszolta, hogy kért egy jelentést erről, és az első adatokat az ügyészség rendelkezésére bocsátották. A nyomozásról az ügyészség fog tájékoztatást nyújtani a továbbiakban – tette hozzá.

A robbanásokat követő beavatkozás során minden érvényben levő eljárást betartottak a belügyi szervek – jelentette ki vasárnap Cătălin Predoiu belügyminiszter.

A tárcavezető azt mondta, az akció parancsnoka és a helyszíni műveletirányító is az ilyen esetekre érvényes procedúra alapján járt el. „A gyors beavatkozásnak, a terület azonnali körülhatárolásának köszönhető, hogy nincsen ennél sokkal több áldozat" – tette hozzá.

Amint arról beszámoltunk, 58 sérültje van a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanásoknak. A katasztrófavédelem hajnali 3 óra körül közölte, hogy lokalizálták a tüzet és dolgoznak a tűzfészkek eloltásán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?