A Dâmboviţa megyei katasztrófa a külföldi sajtóban: „Miért nincs Romániának égési sérülteket ellátó központja?”

Míg a nemzetközi ügynökségek egyelőre a tények és a halálos áldozatok számának közlésére szorítkoznak, a külföldi sajtóban máris kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogyan történhetett meg a katasztrófa, és hogy Romániának, amely egy uniós tagállam, miért nincs égési sérülteket ellátó központja.

A tragédiáról készült képeket a nemzetközi sajtó és a közösségi média is leközölte, összesít a Digi24 hírtelevízió. A külföldi kiadványok már most kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy a töltőállomás törvényesen működött-e. A török sajtó, az Anadolu Agency erre kifejezetten kitér. Az ANSA olasz hírügynökség arról számol be, hogy a sérültek egy része Olaszországba érkezik, és megjegyzi, hogy Romániában nincs égési sérültek számára kialakított központ. Olaszországban számos nagyon jól felszerelt kórház van, nagyon jó szakemberekkel a szakterületen. A külföldi sajtóban arról is hírt adnak, hogy Klaus Iohannis államfő vizsgálatot követel.

Petre Florin, Crevedia polgármestere különben közleményben mutatott rá, hogy a töltőállomásnak már évekkel ezelőtt felfüggesztették a tevékenységét. Az állomás források szerint Caracal szociáldemokrata polgármesterének a fiáé. Ezzel kapcsolatban Marcel Ciolacu miniszterelnök leszögezte, nem tudhatja, mivel foglalkoznak a pártja polgármestereinek gyerekei, és a vétkesek felelni fognak.

Amint arról beszámoltunk, 58 sérültje van a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanásoknak. A katasztrófavédelem hajnali 3 óra körül közölte, hogy lokalizálták a tüzet és dolgoznak a tűzfészkek eloltásán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?