Ciolacu: ellenőrzés lesz minden benzinkútnál

Az ország összes üzemanyag-töltőállomásán ellenőrzéseket fognak tartani – jelentette be vasárnap Marcel Ciolacu.

A kormányfő Cătălin Predoiu belügyminiszterrel együtt ellátogatott a crevediai robbanássorozat helyszínére. A sajtónak elmondta, hogy hétfői ülésén a Dâmboviţa megyei tanács a tartalékalapból segélyt utal ki a lángok martalékává vált házak lakóinak.

Fotó: Agerpres

Ciolacut arra is reagáltatták az újságírók, hogy a hírek szerint az LPG-töltőállomást üzemeltető cég tulajdonosa Caracal szociáldemokrata párti (PSD) polgármesterének a fia. A kormányfő azt mondta, nem vette fel a kapcsolatot a caracali polgármesterrel, és kezeskedik arról, hogy a vétkeseket felelősségre fogják vonni. Azt is mondta, nem tudhatja, mit tesznek pártja polgármestereinek gyerekei.

A miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőtől országszerte ellenőrzések kezdődnek az üzemanyag- és LPG-töltőállomásoknál, és ahol életveszélyt jelentő szabálytalanságokat találnak a hatóságok, ott azonnali hatállyal felfüggesztik a létesítmény tevékenységét. Hozzátette: szükség esetén jövő héten törvénymódosítással gátolják meg, hogy a felfüggesztett tevékenységű LPG-töltőállomások tulajdonosai tovább működtessék a vállalkozásukat.

Amint arról beszámoltunk, 58 sérültje és két halálos áldozata van a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanásoknak. A sérültek közül 43-an belügyi alkalmazottak: 39 tűzoltó, két rendőr és két csendőr.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?