A robbanás 28 sérültjét műtötték meg a Floreasca-kórházban

A crevediai robbanások sérültjei közül 28-at megműtöttek vasárnapra virradóra a bukaresti Floreasca-kórházban – számoltak be vasárnap délutáni sajtótájékoztatójukon az egészségügyi intézmény képviselői.

A kórház menedzsere, Ionuţ Negoi elmondta, az első robbanás után, szombat este fél nyolc körül riasztották a személyzetet a sérültek fogadására. A második robbanás után az úgynevezett fehér beavatkozási tervet léptették életbe, amelynek megfelelően valamennyi sebészeti és orvosi osztály szakembereit mozgósították.

Vasárnap reggel a Floreasca kórházban | Fotó: Marcel Ciolacu Facebook oldala

Ionuţ Negoi elmondta, hogy a szombat esti órákban 30 pácienst irányítottak hozzájuk a crevediai robbanások sérültjei közül, akik közül 28-at utaltak be. Mindegyikük sürgősségi orvosi ellátást kapott, majd az éjszaka folyamán összesen 15 műtőben égéssebészeti beavatkozásban részesültek. A reggeli órákban két sérültet Brüsszelbe szállítottak. A kórházban jelenleg kezelt 26 páciens közül három kritikus állapotban van – részletezte a menedzser.

Elmondta azt is, hogy hétfőn reggel 14 beteget várhatóan az ország más kórházaiba szállítanak át.

Ionuţ Negoi felhívta a figyelmet az égési sérültek rövid és hosszú távú kezelésének nehézségeire. „Ők mind érzelmileg, mind rövid, mind pedig hosszú távon traumatizált betegek, mivel a felépülésük nagyon nehéz és kihívást jelent mind az egészségügyi rendszer, mind a páciensek számára” – jelentette ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?