Crevedia polgármestere: az önkormányzatnál nem tettek bejelentést

Florin Petre, Crevedia polgármestere „mossa kezeit” a töltőállomás robbanása következtében bekövetkezett tragédia kapcsán. A Digi24 beszámolója szerint az elöljáró úgy tudta, hogy a töltőállomás nem működik, bejelentést pedig nem kapott az önkormányzat.

Fotó: Agerpres

A polgármester keddi nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy tudott arról, hogy a katasztrófavédelem bezáratta az autógáz-töltőállomást, de az nem tartozik a polgármesteri hivatal kompetenciájába. „Nem kaptunk semmilyen értesítést. Semmi írásos bejelentést nem iktattak az önkormányzatnál. A LPG-kút mellett élőket érintette a tragédia, megkérdezhetik őket, hogy emeltek-e panaszt ellene vagy nem. Ha nem jelentették a polgármesteri hivatalnál, akkor nekünk arról nem volt tudomásunk. Ha a rendőrségen emeltek panaszt, akkor a rendőrségnél kell ellenőrizni” – mondta.

A polgármesteri hivatal épülete különben viszonylag közel van a felrobbant töltőállomáshoz, és Petre elismerte, hogy hetente párszor elhaladt az előtt. „Láttam időnként a kapu előtt parkolni egy tartálykocsit, de a kapu zárva volt. A saját szemünkkel láttuk, hogy nincs nyitva a kapu, nem jár arra senki. Mit keresnék én a kapu mögött” – tette hozzá. Szerinte a cég tulajdonosa a felelős a tragédiáért, aki, mint ismeretes, a caracali polgármester fia, Ionuț Doldurea. Petre szerint a cégnek volt építkezési engedélye, a töltőállomást pedig még az előtt építették, hogy ő a község polgármesterévé vált volna.

Mint már beszámoltunk róla, a szombat este bekövetkezett robbanás során két ember az életét veszítette és 56 személy megsérült. Nyolc ház is a tűz martalékává vált, tűzoltók is megsérültek. A LPG-kútnak nem volt működési engedélye, többszöri pénzbírság után 2020-ban jelentették a bezárását. Az ügy miatt négy bűnvádi eljárás indult.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?