Megolvadt tűzoltósisakról készült fotó kering a világhálón, Arafat magyarázkodik

Egy megrongálódott, megolvadt tűzoltósisakról készült fénykép került fel a világhálóra, a közösségi oldalon többen felteszik a kérdést, milyen mértékben sodorta veszélybe a felszerelés a crevediai robbantásoknál bevetett tűzoltókat. Raed Arafat, azt mondta, utánanéz, de hangsúlyozta, a robbanásokhoz riasztott, sisakot viselő tűzoltók egyike sem szenvedett fejsérülést.

A rendőröket és rendőrségi szerződéses alkalmazottakat tömörítő országos szakszervezeti tömb (SNPPC) is közzé tette a fotót Facebook-oldalán, azzal a bejegyzéssel: „Így néz ki egy tűzoltó sisakja a Dămbovița megyei Crevediában”.


„Valaki megmagyarázná nekünk, hogy melyik cégekkel kötöttek szerződést a tűzoltók és rendőrök felszerelésére? Ilyen felszereléssel hatékonyan dolgozni, azt jelenti, hogy viselője valóban különlegesen képzett. Hogyan olvad meg a védősisak és a védőfelszerelés???? A sisaknak és a felszerelésnek tűzállónak kell lennie, ezért nevezik védőnek, mert meg kell védenie viselőjét!!!!????Hogyan véd meg, ha az első tűznél lángra kap??? Hogy fogod viselni azt a felszerelést -30 fokon és plusz 40 fokon” – írják a bejegyzésben. Hozzáteszik, a korrupció öl, újra csak nyilatkozatok hangzanak el, pedig nyolc év telt el a Colectiv óta.

Fotó: SNPPC Facebook oldala

Raed Arafat hétfőn kijelentette, hogy információi szerint a crevediai robbanásokhoz riasztott, sisakot viselő tűzoltók egyike sem szenvedett fejsérülést. A katasztrófavédelmi államtitkár újságírói kérdésre reagált, az interneten közzétett, megrongált sisakokról készült fotók kapcsán.

Arafat elmondta, a közösségi oldalakon terjedő felvételek egy része olyan sisakokról készült, amilyeneket az utóbbi időben a romániai tűzoltók nem is használtak. „Nincs ezüstszínű sisak a tűzoltóink felszerelésében. (...) Nem merült fel önökben, hogy valótlan információk terjednek az interneten?” - nyilatkozta a sajtónak az államtitkár.

Hozzátette, hogy ettől függetlenül utánanéz a megrongált sisakok ügyének. Megjegyezte azt is: egy sisak megrongálódása nem föltétlenül jelenti azt, hogy a viselőjének a feje is megsérült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?