Crevediai házaspár: „emiatt az LPG-állomás miatt fogunk meghalni”

A robbanás következtében meghalt házaspár mindig tartott attól, hogy egyszer baj lesz a töltőállomás miatt. Egy crevediai asszony szerint az emberek tudták, hogy az állomás nem rendelkezik engedéllyel

Egy crevediai asszony hétfő reggel azt mondta a Digi24-nek, hogy mindenki tudta, hogy az LPG-állomás, ahol a szombati robbanások történtek, illegálisan működik, és elmondta, hogy ott éjjel-nappal rakodtak. Azt mondta, a helyiek tartottak tőle, egyszer felrobban.

Az asszony hétfőn reggel azért ment oda, hogy gyógyszereket és néhány dolgot elhozzon a házukból. Azt mondta, a polgármester kíséretében jött, mert a terület még nem biztonságos.

„Be akarok menni a házba, a férjem nagyon beteg, a gyógyszere a házban van.  A polgármester egészen idáig elkísért, azt mondta, hogy a terület veszélyes, ezért elkérte a telefonszámomat, hogy felhívhasson” – magyarázta az asszony.

Elmondta, a robbanáskor gázszagot éreztek.

„Nem tudom, hogy a polgármester tudta-e, hogy illegálisan működik. A helyiek tudták, éjjel-nappal rakodtak ott. Tudtuk, hogy már nincs engedélyük, de mit tehetünk, ha ennyi pénze van a tulajdonosnak. Gondoltunk rá, hogy ez fog történni, a szomszédok, akik meghaltak, azt mondták, kérem, tényleg azt mondták: ha meghalunk, ettől az LPG-től halunk meg. Féltünk” – mondta a nő, aki elmondta, hogy a robbanás után egyik unokája Târgoviștéra került kórházba.

A szomszédja volt az a házaspár, akik meghaltak a crevediai robbanás következtében 13 órás különbséggel. A férfi halt meg először. Szívinfarktust kapott, amikor látta, milyen súlyosan megsérült a felesége, aki vasárnap halt meg a Floreasca Kórházban. Az egész testén égési sérüléseket szenvedett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?