Felfüggesztették tisztségéből az illetékes szociális igazgatóság vezetőjét az idősotthonokban elkövetett rémségek miatt

Jóváhagyta pénteken Bukarest harmadik kerületének polgármestere, Robert Negoiţă a kerületi szociális és gyermekvédelmi igazgatóság (DGASPC) vezetőjének a tisztségből való felfüggesztésére vonatkozó igénylését.

A kerületi polgármester Facebook-bejegyzése szerint az igazgató tisztségből való felfüggesztése a voluntari-i idősotthonoknál feltárt rendellenességekkel kapcsolatos nyomozás lezárásáig, a helyzet tisztázásáig tart.

Az elöljáró hozzátette, támogatják a nyomozó hatóságokat a DGASPC tevékenységének kivizsgálásában. Robert Negoiţă felháborítónak tartja az idősotthonokban történteket, és reményét fejezte ki, hogy tisztázódni fog a helyzet, és „a felelősök megfizetnek tetteikért”.

Fotó: investigatiimedia.ro

Kedden a DIICOT házkutatást végzett az Ilfov megyei Voluntari több bentlakásos idősotthonában, és több mint száz ott elhelyezett személyt mentettek ki, miután kiderült, hogy bántalmazták, éheztették és ingyenmunkára kényszerítették őket.

A nyomozók szerint 2020 novemberében alakult meg Ilfov megyében az a két bűnszervezet, amely az öregotthonok kiszolgáltatott, sok esetben fogyatékkal élő lakóit éheztette, kihasználta, bántalmazta, embertelen körülmények között tartotta és fizetség nélküli munkára kényszerítette. Mindemellett az előírt orvosi és higiéniai ellátást sem kapták meg az áldozatok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?