„Elkeltek” a bukaresti repülőtér kereskedelmi helyiségei

Lezárult a bukaresti repülőtereket üzemeltető vállalat (CNAB) által meghirdetett versenytárgyalás a légikikötő kereskedelmi helyiségeinek bérlésére. A tendergyőztesekkel hat hónapra kötötték meg a szerződéseket, a bérleti díjból befolyó összeg pedig meghaladja majd a 12 millió eurót.

Fotó: Aeroportul Henri Coandă

A mostani versenytárgyalást, mint ismeretes, tavasszal egy nagyobb botrány előzött meg, hiszen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség eljárást indított az üzlethelyiségek bérleti szerződéseinek meghosszabbítása ügyében. A több mint 20 millió eurós korrupciós ügy több gyanúsítottja azóta már beismerő vallomást tett.

Az üzlethelyiségekre és a közélelmezési egységekre kötött bérleti szerződéseket korábban idén június végéig hosszabbították meg. A CNAB közleménye alapján a most megkötött megállapodásokból származó hasznunk átlagosan 103 százalékkal nagyobb, mint tavaly volt.

A vállalat azt is kiemelte: ez a hat hónapos időszak biztosítja a reptér ügyfeleinek zökkenőmentes kiszolgálását, ugyanakkor ahhoz is elegendő, hogy kiírják a versenytárgyalást a helyiségek 10 évre szóló bérbe adásához. Összesen 21 üzlethelyiségről és 25 közélelmezési egységről van szó, amelyek értékesítéséhez külső konzultánst is felkértek.

A tenderkiírásra 184 vállalatot hívtak meg, akik közül tizenketten nyújtottak be ajánlatot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?