banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Őrizetbe vették a bukaresti repülőtereket üzemeltető vállalat volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vették kedden a korrupcióellenes ügyészek George Alexandru Ivant, a bukaresti repülőtereket üzemeltető vállalat (CNAB) volt vezérigazgatóját.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerdai közleménye szerint a volt vezérigazgatót többek között befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a bukaresti Henri Coandă repülőtér üzlethelyiségei bérleti szerződéseinek meghosszabbításával kapcsolatban. Rajta kívül kedden őrizetbe vették a reptéri üzletek egy részét üzemeltető cég társtulajdonosát és a vezérigazgatóját, illetve egy további személyt is.

Fotó: Agerpres

A DNA szerint az utóbbi gyanúsított 2022. január 11. és november 8. között közvetlenül vagy a CNAB vezetőjén keresztül négy alkalommal kért pénzt (kétszer 10 millió eurót és kétszer 1,2 millió eurót) a repülőtértől üzlethelyiségeket bérlő cég társtulajdonosától és vezérigazgatójától. Az összegekért cserében azt ígérte, hogy befolyásával élve ráveszi a szállításügyi minisztert és George Alexandru Ivant, hogy hosszabbítsák meg az üzleteik bérleti szerződését.

George Alexandru Ivant azzal is gyanúsítják, hogy 2022. február 14-én bizalmas információkat – egy tanácsadói szolgáltatásokra kiírandó közbeszerzés tenderfüzetének adatait – osztott meg egy vállalkozóval, akinek útmutatást is adott arra, hogy miként nyerheti meg a versenytárgyalást.

A DNA közölte, hogy szerdán a négy gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását kéri a Bukaresti Törvényszéktől.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?