Az otopeni-i repülőtér bérleti szerződései kapcsán nyomoz a DNA

Az otopeni-i repülőtéren tartott házkutatást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A hatóságok a vámmentes üzletek és a vendéglátóhelyek bérbeadása kapcsán vizsgálódnak.

Fotó: Bucharestairports.info

A G4Media online portál értesülései szerint az ügyészég a közlekedésügyi minisztérium fennhatósága alá tartozó repülőtéri vállalattal megkötött bérleti szerződéseket vette górcső alá. A gyanú szerint egyes közvetítők befolyással való üzérkedést követtek el, hogy közben járjanak a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtéren működő üzlethelységek bérleti szerződésének meghosszabbítása érdekében. A Millenium Pro Design által működtetett duty-free üzlet mellett a a Dnata Catering étterme is a hatóságok célkeresztjében van. Előbbi cég bérleti szerződése ez év június 30-ig van érvényben. Nemrég egy botrány középpontjába került, amiért egyik bérelt helyiségét továbbadta egy másik cégnek, amelyik kaszinót nyitott. A Millenium Pro Design egyik társtulajdonosa Cătălin Lăscuț, az országos vámfelügyelet korábbi főnökének, Pavel Lăscuțnak a fia. Őt tegnap kedden kihallgatta a DNA.

A repülőtéri vállalat közleményt adott ki a keddi eljárás kapcsán. Abban azt írták, hogy a DNA egyelőre nem értesítette a nyomozásról a repülőtér vezetőségét, mint ahogyan iratokat sem kértek tőlük a hatóságok. „Amennyiben ez megtörténik, úgy a repülőtér képviselői minden támogatást megadnak a hatóságoknak” – szögezték le.

A DNA amúgy kedden tizenegy házkutatási parancsot hajtott végre ebben az ügyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?