banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Ezúttal Gyimesközéplokon támadt emberre a medve

Gyimesközéplok térségében támadt rá egy 58 éves pásztorra a medve péntek reggel. A férfit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, ahol a fején és a felső végtagjain szerzett sebesüléseket látják el, állapota stabil.

Gyimesközéplok polgármestere, Gergely Károly az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a medvetámadás Hidegségen, egy esztenán történt, a férfit a kutyái mentették meg, amelyek elűzték a nagyvadat.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatója azt mondta, hogy a férfi állapota stabil volt, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek. A 112-es sürgősségi hívószámon maga az áldozat kért segítséget: a férfi elmondta, hogy a medve leteperte a földre, de sikerült felhívnia a 112-t, amikor összeszedte magát.

A megyei kórház szóvivője, Kiss Edit elmondása szerint a férfinak karmolt seb van a jobb karján, az orrán, a bal szemöldökénél, és harapásnyomok a jobb kezén és a bal karján. Az első vizsgálatok alapján nem súlyosak a sérülései.  

Az elmúlt két hétben ez már a harmadik medvetámadás Hargita megyében, korábban Madéfalván és Vaslábon sebesített meg pásztorokat a nagyvad.

(Címlapkép: Agerpres)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?