banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Gyermekre támadt egy medve a háromszéki Gelencén

Gelencén, lakott területen, fényes nappal támadt egy nyolcéves kisgyerekre a medve. Fejér Imre alpolgármester tájékoztatása szerint kedden reggel 9 óra tájékán Gelence főutcáján a központban járt egy méretes medve.

Az alpolgármester arról számolt be, hogy őmellette is öt méterre szaladt el a medve. A járókelők hangoskodással próbálták a falu területéről kihajtani a vadállatot, amely befutott egy zsákutcába és ott szembe találkozott egy kisgyerekkel. Ekkor a medve rátámadt a gyerekre és mancsával az áldozata oldalán ejtett sebet. Fejér Imre tájékoztatása szerint elsőként a helyi orvos vizsgálta meg a kisgyerek sérülését, majd a kézdivásárhelyi kórházba szállították.

Hozzátette: Gelencén az elmúlt időszakban többször garázdálkodott medve a gazdaságokban, tehenet és juhokat ölt meg. Elmondása szerint a lakosság nem minden esetben jelzi a medvekárokat, mert lassú és nehézkes a vadkárok kifizetése. Ugyanakkor napközben a falu főutcáján még nem találkoztak medvével, ezt a nagyméretű állatot még nem is látták a környéken, mondta Fejér Imre.

Háromszéken az elmúlt hetekben ez a harmadik eset, hogy emberre támadt a medve, de a gelencei az idei első, hogy településen belül történt medvetámadás. Néhány napja Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között egy sportolót sebesített meg súlyosan a vadállat, míg Zágonban a falutól néhány kilométerre egy saját, bekerített területén tevékenykedő férfira támadott egy kétbocsos anyamedve.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Farkas Endre)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?