Már majdnem egy évre elegendő bejelentés érkezett medve miatt Hargita megyében

Az év elejétől 356 lakossági bejelentés érkezett lakott területek közelében tartózkodó medvékről a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség diszpécserszolgálatához.

A Hargita megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 112-es egységes segélyhívószámon érkezett bejelentések mindegyike nyomán csendőröket küldtek ki a helyszínre elkergetni a vadállatokat a településekről. A közlemény szerint péntektől vasárnapig összesen kilenc bejelentést kaptak medvék jelenlétéről Borszékről, Bencédről, Tusnádfürdőről, Gyergyószentmiklósról, Gyergyóhollóról és Balánbányáról.Illusztráció | Fotó: MTI/Veres Nándor

Pénteken három bejelentés érkezett medvék jelenlétéről Borszékről és a Csíkszentsimonhoz tartozó Bencédről. Amire csendőrjárőrök a helyszínre értek, a vadállatok már távoztak a településekről.

Szombaton Gyergyóhollóról és Tusnádfürdőről érkezett egy-egy lakossági bejelentés. A járőrök azonban ezúttal sem találtak a jelzett helyszíneken és ezek közelében medvét. A gyergyóhollói panaszos szerint a háza udvarán lévő almafáról lehulló gyümölcs csábította oda a nagyvadat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Vasárnap további három esetben kérte a lakosság a hatóságok segítségét medve jelenléte miatt. Az első hívást egy Gyergyószentmiklóshoz közeli esztena juhászától kapták, aki arra panaszkodott, hogy egy nagyvad rátámadt az egyik borjújára. Amire a csendőrök a helyszínre értek, a medve már elmenekült.

A további vasárnapi bejelentések a Gyergyóhollóról és Balánbányáról érkeztek, de a riasztott csendőrök egyik esetben sem találtak a helyszínen medvét. Hétfőn hajnalban pedig egy csíkszentmihályi asszony kérte a hatóságok segítségét, mert egy medve hatolt be a kertjébe, de a vadállat már nem volt ott, amire a csendőrök kiértek.

Kapcsolódók

Kimaradt?