Ismét emberre támadt a medve Hargita megyében

A Hargita megyei Vaslábon egy 25 éves pásztort támadott meg a medve hétfőn, az esztena közelében – írja közösségi oldalán a Gyergyószentmiklósi Vadász és Sporthorgász Egyesület elnöke, Birtalan István.

A fiatalembert a karján és a combján sebesítette meg a nagyvad, de megsérült az egyik artériája is. Az eset után nem sokkal a gyergyószentmiklósi kórházba szállították. A vadászegyesület elnöke megjegyzésében hozzáteszi, hogy mire a helyszínre érkeztek, az áldozatot már elszállították egy személyautóval, az ott maradt véres, összetépett ruhadarabokat, valamint kétségbeesett embereket találtak.

Hozzátette, már júniusban kérték ennek az egyednek a kilövését a környezetvédelmi minisztériumtól, de a jóváhagyás a mai napig nem érkezett meg, mivel az akadémia nem egyezett ebbe bele. Birtalan István bejegyzésében elítélően szól az akadémiáról, véleménye szerint az intézmény nem törődik az emberek életével.

„Régen a medve számomra méltóságteljes állat volt, a Kárpátok jelképe… Ma, ha a medvéről hallok, akkor csak károkat, áldozatokat, kukázóvá alantasult állatokat és elkeseredett, kétségbeesett embereket látok… Ez történik akkor, amikor egy szakma kikerül azok keze közül, akik évszázadokon át tanulták és sikerrel művelték azt” – fogalmazott a vadászegyesület elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?