banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE – Juhászokra támadt a medve, egyikük belehalt a sérüléseibe

FRISSÍTVE: Megtalálták szombat délelőtt a holttestét annak a 26 éves juhásznak, akit másik két társával együtt pénteken támadt meg egy medve Hargita és Suceava megye határán – írta a Digi24.ro.

A súlyosan megsérült férfi tetemére mintegy 300 méterre attól a helytől bukkantak rá a csendőrök, ahol a nagyvad rájuk támadt. Másik két, idősebb kollégája közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett a karján, az arcán és a mellkasán.

A medve az esztenán támadta meg a férfiakat, ahol a juhokat őrizték.

A moldvai Dorna Candrenilor község lakosait péntek este a mobiltefelonos RO-Alert rendszeren keresztül riasztották, hogy medve jár a környéken.

Hét órán át műtötték a sebesültet

Hét órás műtétnek vetették alá a iaşi-i Szent Spiridon Kórházban azt a 45 éves pásztort, akit a Maros, Hargita és Suceava megye határában elterülő erdőterületen, Drăgoiasa falu határában, Hargita megye területén levő esztenán sebesített meg pénteken este a szarvasmarhákra támadó medve.

Dr. Diana Cimpoeşu, a Iaşi megyei SMURD koordinátora szombaton arról tájékoztatott, hogy a férfit reggel Suceaváról Iaşi-ba szállították, ahol a Szent Spiridon Kórház arc-, állcsont- és szájsebészeti osztályára utalták be. A férfi súlyos koponyasérülést, többszörös arccsonttörést, hasi sérüléseket szenvedett, és a nagyvad több ujját is leharapta. Testén több helyen is harapásnyomok voltak. Amikor a SMURD csapata átvette, a férfi eszméleténél volt.

A műtétet, amely megközelítőleg hét órát tartott, több szakorvosból álló csapat végezte, többek között arcplasztikai sebészeti beavatkozásnak vetették alá.

„Jelenleg a páciens hemodinamikailag stabil, intubálták, mechanikusan lélegeztetik, és reméljük, hogy állapota kedvezően alakul" – mondta Ovidiu Popa, a kórház főorvosa. Hozzátette, a férfinek több arcplasztikai műtétre lesz még szüksége.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Adobe Stock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?