Újabb medvetámadás Hargita megyében, megműtötték az áldozatot

Mellkasi sérülésekkel szállították a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórházba azt az 53 éves férfit, akit a Hargita megyei Kápolnásfalu közelében támadott meg egy medve vasárnap kora délután. Néhány napon belül ez volt a második súlyos támadás a székelyföldi megyében.

Meg kellett műteni azt az 53 éves férfit, akit Kápolnásfalu Esztega elnevezésű erdős területén támadott meg a medve vasárnap délután 1 óra körül. „A betegen mellkasi sérülések vannak, valamint egy mélyebb sérülés. Továbbá enyhén megsérült a bordája, testén felszíni karcolások is megfigyelhetőek” – számolt be az újabb medvetámadás áldozatáról közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A férfin egy órás beavatkozást hajtottak végre, állapota stabil.

A baleset részleteiről annyit lehet tudni, hogy, a férfi kutyája társaságában a villanypásztort és az állatait ellenőrizte, amikor a támadás érte. Valószínűleg a kutyának köszönheti az életét. A sérültet Kápolnásfaluban sürgősségi ellátásban részesítették, majd elszállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Borboly Csaba közlése szerint azonnal kérvényezni fogják a medve kilövését. „Határozott és gyors fellépésre, intézkedésekre van szükség a minisztérium részéről” – hansúlyozta bejegyzésében a megyei tanács elnöke.

Tánczos Barna környzetvédelmi miniszter pénteken Csíkszeredában egy sajtótájékoztatón elmondta: egy készülő törvénymódosítás szerint a medvetámadás bejelentését követően legtöbb 24 órán belül egy csendőrökből és vadászokból álló különítmény eltávolíthatja a veszélyes állatot egy jól kidolgozott eljárás alapján, felmérve a kialakult helyzet súlyosságát.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája/archív)

Kapcsolódók

Kimaradt?