Egy hónappal a crevediai tragédiát követően megszólaltak a töltőállomás tulajdonosai

Egy hónappal a crevediai tragédiát követően megszólaltak a felrobbant autógáz-töltőállomás tulajdonosai és ügyészségi források szerint elismerték, hogy időnként szabálytalanul jártak el és átszivattyúzták a gázt egyik tartályból a másikba. A vádhatóság az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását kérte.

Ionuț Doldurea | Fotó: Agerpres

Ionuț Doldurea és Cosmin Stângă, a Flagas Kft. két tulajdonosa mostanáig a hallgatás jogán nem válaszolt a hatóságok kérdéseire, de mint azt TVR beszámolójában írta, szerdai kihallgatásuk alkalmával megtörték a csendet. Ezt ügyvédjük, Florin Cojocaru is megerősítette, ugyanakkor részleteket nem árult el arról, hogy védencei mit nyilatkoztak. Ügyészségi források szerint elismerték, hogy bár a töltőállomás már három éve zárva volt, időnként törvényt sértve, átszivattyúzták ott a gázt egyik tartályból a másikba. Doldurea szerint a tragikus balesetet egy műszaki meghibásodás vagy az egyik tartálykocsi sofőrének a hibája okozhatta.

Az öt halálos áldozatot és tucatnyi sérültet számláló crevediai tragédia kapcsán az ügyészség szeptember 6-án kérte az augusztus 26-án felrobbant LPG-kút tulajdonosainak harminc napra szóló előzetes letartóztatását. Ugyanakkor a hatóságok a vállalkozók vagyonát is zárolta. Szerdán az ügyészség az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérte.

A jelentés értelmében a működési engedély nélküli töltőállomáson rendszeresen megszegték a törvényt. Emlékezetes, hogy már korábban is azt gyanították, hogy a kút azért robbanhatott fel, mert az udvaron lévő tartálykocsik vagy az elraktározott tartályokból szivárgott a gáz. A romok között arra utaló maradványokat találtak, hogy a töltőállomáson az egyik tartályból a másikba szivattyúzták a folyékony gázt, és emiatt következhetett be a tragédia.

A crevediai tragédiai károsultjai 9 millió eurós kártérítést kérnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?