Továbbra is heten szorulnak gépi lélegeztetésre a robbanás sérültjei közül

A crevediai LPG-állomásnál augusztus 26-án történt robbanás összesen hét sérültje szorul továbbra is gépi lélegeztetésre, közülük kettőt az országban, ötöt külföldi egészségügyi intézményekben ápolnak – tájékoztatott szombaton az egészségügyi minisztérium.

A Romániában kezelt két intubált beteg közül egyet a bukaresti sürgősségi klinikai kórházban, egyet a Bagdasar Arseni kórházban kezelnek.

A közlemény szerint 16 közepesen súlyos vagy enyhe sérüléseket szenvedett pácienst négy hazai kórházban látnak el. Eddig a robbanás 25 sérültjét engedték ki a kórházból, három sérült meghalt.

Fotó: a katasztrófavédelem Facebook-oldala

Tizenkét sebesültet külföldi egészségügyi intézményekben kezelnek. A Brüsszelben ápolt, testfelületének több mint 15 százalékán megégett páciens továbbra is gépi lélegeztetésre szorul, hemodinamikailag stabil, állapota az elmúlt 24 órában javult. A belga fővárosban kezelt másik páciens, akinek testét 20 százalékban borítják égési sebek, már önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, és állapota szintén kedvezően alakul.

Milánóban kezelt két páciens egyike testfelületének több mint 90 százalékán megégett, gépi lélegeztetésre szorul, állapota továbbra is kritikus. A másik beteg testfelületének 45 százalékán vannak égési sérülések, gépi lélegeztetésre szorul, hemodinamikailag stabil, állapota biztatóan alakul.

A Berlinben ápolt két beteg önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabilak. Ők a testük több mint 40 százalékán égtek meg.

Az ausztriai Grazba szállított két beteg helyzete égési sérüléseik elhelyezkedése és kiterjedése miatt összetett sebészeti szempontból, de képesek önállóan lélegezni, hemodinamikailag stabilak.

A Bécsben kezelt beteg szintén önállóan lélegzik, állapota nem változott az utóbbi 24 órában.

A németországi Lübeckbe szállított két páciens testfelületének 40, illetve 30 százalékán vannak égési sérülések, gépi lélegeztetésre szorulnak, hemodinamikailag stabilak, állapotuk nem változott az elmúlt 24 órában.

A norvégiai Bergenben ápolt beteg képes önállóan lélegezni, hemodinamikailag stabil, állapota javult az elmúlt egy napban – számolt be a minisztérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?