Kizárhatják a polgármestert a pártból, mert nem törődik a közösség tragédiájával

Javasolni fogja Crevedia szociáldemokrata polgármesterének kizárását a pártból, jelentette be Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt elnöke kedden este.

Ciolacu azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy a PSD országos politikai tanácsának soron következő ülésén javasolni fogja Florin Petre, Crevedia polgármesterének kizárását a pártból.

A kormányfő szerint „nincs keresnivalója a PSD-ben” egy olyan polgármesternek, aki nem törődik az őt megválasztó közösség tragédiájával.

A robbanás helyszíne | Fotó: Agerpres

Florin Petre kedden azt nyilatkozta, nem volt tudomása arról, hogy továbbra is működnek az LPG-töltőállomások, miután három évvel ezelőtt a katasztrófavédelmi felügyelőségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy a töltőállomásokat bezárták. Azt is kijelentette, hogy a szombat esti robbanásokért „a cég tulajdonosa” a felelős.

A PSD országos politikai tanácsának soron következő ülése e hét végére várható.

Mint arról beszámoltunk, a szombat este bekövetkezett robbanás során két ember az életét veszítette és 56 személy megsérült. Nyolc ház a tűz martalékává váltk. A LPG-kútnak nem volt működési engedélye, többszöri pénzbírság után 2020-ban jelentették a bezárását. Az ügyben négy bűnvádi eljárás indult.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?