Crevediai tragédia: az egyik áldozat videóra vette háza maradványait

A gáztartály itt van az udvaromon – hangzik azon a videófelvételen, amelyet a crevediai tragédia egyik áldozata készített, amikor a szombaton felrobbant autógáztöltő-állomásban odaveszett háza romjai között kutatott.

De gáztartály maradványain kívül nem talált semmit. Csak hamu, törmelékek és elszenesedett emlékek láhatóak a videófelvételen is. Az Euronews.ro beszámolója alapján a videót készítő férfi háza nagyjából hetven méterre volt a töltőállomástól. Ugyanott működött a fia vállalkozása is, de most mindenük odaveszett. „Csak egy macskát sikerült kimenekítenünk. Még van egy, de az megrémült. A többi állat, a csirkék és a kutyák mind odavesztek” – mondta a férfi.

Ő nem volt otthon amikor a katasztrófa történt, de miután fia telefonon hívta, a térfigyelő kamerákon keresztül, telefonján látta ahogyan a gázpalackok egymás után robbannak fel. „A fiam először gyermekét, egy a hat hónapos csecsemőt, majd a felségét mentette ki” – idézte fel a tragédiát.

A férfi azt mondta, hogy többször is panaszt emeltek amiatt, hogy a környéken terjeng a gázszag, de nem volt eredménye. „Mindig is veszélyes volt” – jegyezte meg.

Amint arra az Euronews emlékeztet, a férfi szomszédjai meghaltak a tragédia során. A férj szívrohamot kapott amint meglátta, hogy a feleségét elborítják a lángok, a nő pedig később a kórházban hunyt el a súlyos sérülései miatt.

Mint már beszámoltunk róla, a szombat este bekövetkezett robbanás során két ember az életét veszítette és 56 személy megsérült. Nyolc ház is a tűz martalékává vált, tűzoltók is megsérültek. A LPG-kútnak nem volt működési engedélye, többszöri pénzbírság után 2020-ban jelentették a bezárását. Az ügy miatt négy bűnvádi eljárás indult.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?