Ennyi pénzzel támogatja a kormány a crevediai áldozatokat

A csütörtöki kormányülés napirendjén szerepel a halálos áldozatokat követelő, és több mint 50 személy sérülését okozó pusztító crevediai robbanások által érintett családoknak és magánszemélyeknek nyújtott gyorssegély odaítélése.

A robbanások helyszíne | Fotó: Agerpres

A kormányhatározat-tervezet szerint a külföldön kezelt sérülteket elkísérőknek havi 2000 eurót, a Romániában kezelt sérültek hozzátartozóinak havi 2000 lejt, a kórházból már hazaengedett sérülteknek pedig havi 1500 lejt biztosítanak. Sürgősségi segélyt hagynak jóvá az egyedülálló személyek és családok támogatására is, akiknek otthona és javai megrongálódtak, vagy odavesztek a robbanások következtében. A támogatás összegét a kedvezményezettek jövedelmétől függetlenül 1.500 lej és 10.000 lej között határozzák meg, a keletkezett károk mértékét figyelembe véve.

A napirend szerint a kormány további 1.283.200 lejnyi gyorssegély folyósításáról dönt, összesen 306 család és egyedülálló személy támogatására, akik tűzvész, árvíz, egészségügyi állapotuk vagy más okok miatt kerültek olyan különleges helyzetbe, amely növelheti a társadalmi kirekesztés kockázatát. A segélyt a szociális-anyagi, lakhatási és egészségügyi helyzetük javítása céljából kapják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?