banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Csép Éva Andrea: a koalíció képviselőit csak nyilatkozatok szintjén foglalkoztatja a családpolitika

A kormánypártok képviselőit csak nyilatkozatok szintjén foglalkoztatja a családpolitika, ezt jól példázza az, hogy az RMDSZ elmúlt időszakban beterjesztett családokat érintő törvénytervezetei – az 1500 lej értékű újszülött támogatás minden gyerek után, valamint a Junior értékjegyek bevezetése – megvitatásra sem kerültek – nyilatkozta Csép Éva Andrea képviselő.

Az RMDSZ-es politkus szerint a kormány olyan stratégiákat alkalmaz ezen a téren, amelyek csak pillanatnyi, sürgősségi vagy épp látszatmegoldások, mint a múlt héten elfogadott sürgősségi kormányrendelet is, amely 2027-ig csak a hátrányos helyzetű és kiskorú anyáknak nyújt 2000 lejes állami támogatást újszülött érkezése esetén. Szerinte ez nem jelent hosszú távú megoldást a problémákra.

Csép Éva Andrea szerint a fiatal párok nem tudják vagy nem merik megvalósítani a családalapítással kapcsolatos álmukat Fotó: Csép Éva Andrea Facebook oldala

„Az RMDSZ azt szorgalmazza, hogy minden anyát és családot támogasson az állam, hiszen az állam feladata fenntartható családpolitikai intézkedések gyakorlatba ültetése – fogalmazott. Elmondta, bár a gyermekvállalási szándék továbbra is erős, a fiatal párok nem tudják vagy nem merik megvalósítani a családalapítással kapcsolatos álmukat a korlátozott lehetőségek és bizonytalan anyagi források miatt.

„A családok támogatását célzó, jól kidolgozott intézkedések, amelyek megfelelő életkörülményeket biztosítanak a fiataloknak és a családoknak, hozzájárulhatnak az elvándorlás csökkentéséhez, a munkaerőpiac stabilizálásához és az ország fejlődéséhez. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a mi gyermekeink jelentik az ország jövőjét” – emelte ki Csép Éva-Andrea.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?