banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több mint száz erdélyi civil szervezet kap támogatást a fiatalok környezettudatos nevelésére

Eredményt hirdetett a Környezetvédelmi Alap a fiataloknak szóló környezeti nevelési és tudatosító programokat támogató pályázati programban. Országszerte összesen 106 millió lej támogatást ítéltek meg.

Az iskolákkal és önkormányzatokkal partnerségben pályázó civil szervezeteknek szóló programot még tavaly indította el a Tánczos Barna vezette környezetvédelmi tárca, emlékeztet az RMDSZ közleménye.Illusztráció: RMDSZ„Pontosan egy évvel ezelőtt indítottuk el a környezetvédelmi minisztériumnál az első olyan országos finanszírozási programot, amely környezettudatos fiatalok nevelését támogatja, civil szervezetek bevonásával. A célunk az volt, hogy a fiatalok gyakorlati programokon vehessenek részt, amelyeken megismerik a természeti erőforrásokat, és azt, hogy a különböző emberi tevékenységek milyen hatással vannak a környezetre. Sajnálatos, hogy az RMDSZ kormányból való kiszorítása után ilyen sokat kellett várni a pályázatok elbírálására. Ugyanakkor gratulálok a székelyföldi, erdélyi civil szervezeteknek, akik jó programokra pályáztak, hiszen a nyertes pályázatok fele innen van. Sikeres programokat kívánok nekik” – idézi Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátor, volt környezetvédelmi miniszter nyilatkozatát a szövetség közleménye.

Az erdélyi megyékből összesen 111 környezettudatos nevelési program nyert, egyenként mintegy 100 ezer eurós támogatást. A nyertes pályázatok listája a Környezetvédelmi Alap oldalán (www.afm.ro) érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?