Kelemen Hunor: Nem csak politikai akaratra, mentalitásváltásra is szükség van az új családpolitikához

Megvan a nyitottság mindkét nagy kormánypárt részéről egy új családpolitikára, ám mentalitásváltásra van szükség a politikusok és az állami dolgozók szintjén is – fejtette ki az Erdélyi Magyar Televízió 24plusz című műsorában Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes. 

Az RMDSZ szövetségi elnöke elmondta, amikor a családtámogatási programot elképzelték, még nem volt háború, más gazdasági adottságokkal és lehetőségekkel számoltak. Az viszont már akkor is egyértelmű volt, hogy a demográfiai trendek megváltoztatása érdekében hosszú távú stratégiára van szükség. Kelemen Hunor szerint a családoknak szánt kedvezményes hitel lehetőségére a háború okozta bizonytalanság idején is szükség van: „látjuk azt, hogy fiatal családok keresik a lehetőséget, a bankok pedig, ha van egy állami garancia, akkor szívesebben, könnyebben adnak hitelt, mert tudják, hogy nem kell majd szaladniuk a kölcsön visszafizetése után”.

A családtámogatási program politikai támogatottságáról a miniszterelnök-helyettes elmondta: nyitottságot tapasztal mindkét kormánypárt részéről, ám szerinte mentalitásváltásra van szükség apolitikusok és az állami intézményben dolgozók részéről is. Az RMDSZ szövetségi elnöke szerint ugyanis „amikor egy teljesen új típusú megközelítést javasolsz, akkor a politikai akaratot ha nem tudod kiegészíteni egyéb, más elemekkel, akkor a közigazgatás a legjobb ötletet is képes megölni” – fogalmazott Kelemen Hunor az Erdélyi Magyar Televízió 24plusz című műsorában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?