A BBTE országos első a gazdaságtudományi képzésben

A Times Higher Education legfrissebben közzétett nemzetközi rangsora alapján a gazdaságtudományok (Business & Economics) területén a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) világszinten az 501-600-as intervallumba kapott besorolást, melynek alapján Románia szintjén egyértelmű első helyet foglal el a gazdaságtudományi oktatást nyújtó felsőoktatási intézmények között – tájékoztat közleményében az intézmény.

A Statista portál adatai alapján világszinten megközelítőleg 25 000 egyetem működik ma, amelyek közül mindössze 870 kapott helyet a Times Higher Education gazdaságtudományokra (Business & Economics) vonatkozó nemzetközi rangsorában. Ezek között összesen 4 romániai egyetem található: a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 501-600. helyen, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza Egyetem a 601-800. helyen, valamint a bukaresti Gazdaságtudományi Akadémia (ASE) és nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem a 801+ kategóriába kapott besorolást.

Kép forrása: a BBTE Facebook oldala

A Times Higher Education legrissebb rangsora ugyanakkor a gazdaságtudományok területén a kolozsvári BBTE elmúlt évekbeli fejlődését is jól alátámasztja. A kolozsvári intézmény elsőként 2018-ban került fel a szakirányos nemzetközi rangsorra, hasonló kategóriába kerülve mint a három másik romániai egyetem.

„A kolozsvári BBTE újabb minőségi előrelépést könyvelhet el, ezúttal a nemzetközileg széles körben elismert Times Higher Education egyetemi rangsorban. Ez az országos első helyezés jelentős mértékben a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar (BBTE Közgáz) teljesítményének köszönhető, amely komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt években mind az oktatás, mind a tudományos kutatás fejlesztése érdekében, valamint komoly újításokat vezetett be annak érdekében, hogy tevékenységével a gazdasági szféra és a társadalom szélesebb rétegeinek jólétéhez is hozzájáruljon. Mindezek az erőfeszítések ma már nemzetközi szinten is elismerést kapnak” – emelte ki dr. Szász Levente, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?