banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Kétszázan tüntettek Bukarestben a közkegyelmi törvénytervezet módosítása ellen

Mintegy 200 személy vonult utcára csütörtök este a fővárosban a Victoriei térre, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a közkegyelmi törvénytervezet módosítását célzó és a szenátus jogi bizottsága által elfogadott javaslatok ellen. 

A kormánypalota előtti téren már délután gyülekezni kezdtek a tüntetők.

A tiltakozók a kormánykoalíciót alkotó pártok elleni rigmusokat skandáltak, zászlókat lengettek, és táblákat tartottak a magasba, több képviselő és szenátor lemondását követelték. „Tolvajok", "Korruptak nélkül!", "Futtok a börtön elől", "PSD a vörös pestis", "Együtt mentjük meg Romániát" és ezekhez hasonló feliratokat tartottak a magasba. 

Több gyerek krétával írta az aszfaltra az "#insist", "#rezist" szavakat. 

A tüntetésen hozzávetőlegesen 200-an vettek részt, a tömeg 21 óra után kezdett oszolni. 

Mint korábban írtuk, a szenátus jogi bizottsága szerdán olyan módosító javaslatot fogadott el, amelynek értelmében közkegyelemben részesülnének a megvesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés vagy befolyás vásárlása miatt elítélt személyek is. Ezt a  módosító javaslatot is Traian Băsescu volt államfő terjesztette be. A döntést Sorin Grindeanu miniszterelnök, Liviu Dragnea PSD-elnök és Klaus Johannis államfő is elítélte. Bukarestben és az ország több nagyvárosában a februárihoz hasonló tüntetések indultak. Másnap, csütörtökön, ugyanaz a szenátusi bizottság újra napirendre vette a módosító javaslatokat és leszavazta őket.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?