banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Közkegyelem: biankó lemondólevelet vár a kormányfőtől Raluca Turcan

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke azt kéri Sorin Grindeanu miniszterelnöktől, hogy nyújtsa be biankó lemondását. 

„Ha Grindeanu úr azt állítja, hogy nem támogatja a korruptak közkegyelemben részesítését, és hogy ezt az álláspontot a kormány is felvállalja (...), ragadjon tollat és papírt, nyújtsa be biankó lemondását, és amennyiben az őt támogató parlamenti többség az ő álláspontjával ellentétesen szavaz a szenátusban, mondjon le mandátumáról" - írja Raluca Turcan egy szerdai Facebook-bejegyzésben. 

A PNL ügyvivő elnöke szerint Sorin Grindeanu csak így bizonyíthatja be, hogy nem Liviu Dragnea „bábja”.

A miniszterelnök szerda este kijelentette, a kormány a közkegyelmi törvénytervezet eredetileg beterjesztett változatát támogatja. „Ismét elmondom, amit már kijelentettem: a kormány a közkegyelmi törvénytervezet eredetileg beterjesztett változatát támogatja. A szenátus jogi bizottsága által szerdán elfogadott módosító javaslatok nem élvezik a kormány támogatását" - írta egy Facebook-bejegyzésben a miniszterelnök. 

A szenátus jogi bizottsága olyan módosító javaslatot fogadott el szerdán, amelynek értelmében közkegyelemben részesülnének a megvesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés vagy befolyás vásárlása miatt elítélt személyek is.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?