Közkegyelem: biankó lemondólevelet vár a kormányfőtől Raluca Turcan

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke azt kéri Sorin Grindeanu miniszterelnöktől, hogy nyújtsa be biankó lemondását. 

„Ha Grindeanu úr azt állítja, hogy nem támogatja a korruptak közkegyelemben részesítését, és hogy ezt az álláspontot a kormány is felvállalja (...), ragadjon tollat és papírt, nyújtsa be biankó lemondását, és amennyiben az őt támogató parlamenti többség az ő álláspontjával ellentétesen szavaz a szenátusban, mondjon le mandátumáról" - írja Raluca Turcan egy szerdai Facebook-bejegyzésben. 

A PNL ügyvivő elnöke szerint Sorin Grindeanu csak így bizonyíthatja be, hogy nem Liviu Dragnea „bábja”.

A miniszterelnök szerda este kijelentette, a kormány a közkegyelmi törvénytervezet eredetileg beterjesztett változatát támogatja. „Ismét elmondom, amit már kijelentettem: a kormány a közkegyelmi törvénytervezet eredetileg beterjesztett változatát támogatja. A szenátus jogi bizottsága által szerdán elfogadott módosító javaslatok nem élvezik a kormány támogatását" - írta egy Facebook-bejegyzésben a miniszterelnök. 

A szenátus jogi bizottsága olyan módosító javaslatot fogadott el szerdán, amelynek értelmében közkegyelemben részesülnének a megvesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés vagy befolyás vásárlása miatt elítélt személyek is.

Kapcsolódók

Kimaradt?