Dragnea: a PSD bizottsága kielemzi a közkegyelmi törvény körül kialakult helyzetet

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottsága keretében elemzik ki részleteiben a közkegyelmi törvény tervezete körül kialakult helyzetet, a jogszabály végleges változata nem tartalmazza majd a korrupciós tettek közkegyelemben részesítését - közölte csütörtökön a párt vezetője és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

"Meglehetősen csalódott vagyok azzal kapcsolatban, ahogyan a szenátus jogi bizottsága eljárt mostanáig ebben a kérdésben. A közkegyelmi törvény nem fogja tartalmazni a korrupciós cselekedeteket. (...) Engem az foglalkoztat, hogy a megszavazásra kerülő törvényben ne legyenek benne azok a bizonyos módosítások. A párton belül meg fogjuk beszélni, mi történt tegnap a jogi bizottságban, mi történt ma, és mi történhet még. A jogi bizottság végső jelentésében nem lesznek benne azok a módosítások. A dolog lényegét tekintve kicsi a jelentősége, hogy a PSD szenátorai tartózkodtak-e vagy ellene szavaztak. Ez a párt szempontjából fontos, de erről most nem beszélek" - mondta a parlament épületében Dragnea.

A szociáldemokraták vezetője csalódottságának adott hangot azzal kapcsolatban, ahogy a Şerban Nicolae vezette felsőházi jogi bizottság döntött. 'Egyes kollégák úgy vélik, hogy magánvéleményekről van szó. Ha független képviselőkként lennének a parlament tagjai, akkor mondhatnák ezt, de így nem. Amit a párton belül tenni fogunk, azt a párton belül beszéljük meg. Tüntetések árán vagy anélkül, ez egy olyan döntés, amelyet tiszteletben kell tartani: ezek a tettek nem részesülnek közkegyelemben' - mondta Dragnea, aki szerint lehetséges, hogy már jövő héten megtartják a PSD Országos Végrehajtó Bizottságának ülését.

Dragnea úgy fogalmazott, a februári események óta "inkorrekt módon első számú közellenségnek" tartják őt. A közkegyelmi törvénnyel kapcsolatban hozzátette: a döntő fórum ez ügyben a képviselőház, és a képviselőházból a vitatott módosítások nélkül fog kikerülni a törvény. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?