Ujjaikkal „fizettek” a Super Bowl-győztes Kansas City Chiefs szurkolói a meccsnézésért

Tucatnyi szurkoló hipotermiás állapotba került, többeknek az ujja is lefagyott a stadionban, amikor a Kansas City Chiefs a Miami Dolphins-szal játszott hazai környezetben az NFL elmúlt idénye során.

A későbbi Super Bowl-győztes Chiefs drukkerei az amerikai sajtó beszámolója alapján mínusz 20 Celsius fokban szurkoltak a lelátókon, ahol bár pokrócot és forró italt is felkínáltak nekik, mégis többek számára komoly következményekkel járt az extrém hideg. A Fox tévécsatorna szerint a kansasi kórház a napokban kiadott tájékoztatása alapján fagyás miatt többeknek az ujjukat is amputálni kellett, mert a kórházi kezelés ellenére nem sikerült helyrehozni az időjárás okozta károsodást.

Fotó: Kansas City Chiefs/Facebook

Ezt a playoff-meccset amúgy január 13-án rendezték, és az NFL-történetének a negyedik leghidegebb meccsnapja volt. A rekordot mínusz 25 Celsius fokkal az 1967 decemberében rendezett Cowboys–Packers meccs tartja, de 1982. január 10-én a Chargers–Bengals, majd 2016. január 10-én a Seahawks–Vikings összecsapás alatt is mínusz 21-22 Celsius fokot mértek.

Fotó: Kansas City Chiefs/Facebook

A Chiefs azóta már a Super Bowl-címét is megvédte, a tengerentúli sajtóban viszont újfent felmerült a probléma, hogy a történtek kapcsán szükséges lenne-e változtatni az amerikaifutball-liga szabályain, hogy a szurkolók és játékosok is jobban védve legyenek az időjárási körülményektől. A NFL-ben jelenleg nincs arra vonatkozó előírás, hogy extrém hőmérséklet esetében el lehessen napolni a találkozót, ugyanakkor a CNN korábban arra figyelmeztetett, hogy többeket azért viselt meg a hideg, mert nem az időjárási körülményeknek megfelelően öltöztek fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?