Super Bowl: hosszabbítás után védte meg címét a Kansas City Chiefs

Fordulatos mérkőzésen, hosszabbítás után megvédte címét a Kansas City Chiefs a Las Vegasban rendezett Super Bowl-on. Az amerikaifutball-liga (NFL) csúcseseményén az AFC konferenciájának győztese 25-22-re múlta felül a San Francisco 49ers-t romániai idő szerint hétfő hajnalban.

Fotó: A Kansas City Chiefs Facebook-oldala

A Kansas City Chiefs 1970, 2020 és 2023 után története negyedik Vince Lombardi serlegét emelhette magasba, ugyanakkor most először sikerült neki a címvédés. Címvédésre legutóbb 2005-ben volt példa a Super Bowl-on, akkor ez az örökranglistát vezető New England Patriotsnak sikerült. Negyedik győzelmével a Chiefs beérte az örökranglistán a Green Bay Packerst és a New York Giants-t.

Patrick Mahomes | Fotó: A Kansas City Chiefs Facebook-oldala

Az 58. Super Bowl legértékesebb játékosának (MVP) választott, mindössze 28 éves Patrick Mahomes az NFL történetének hatodik irányítója lett, aki harmadjára lett bajnok. Ugyanakkor mindannyiszor MVP is lett, amivel utolérte Joe Montanát és már csak a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady áll előtte öt Super Bowl MVP címmel. Hasonlóképp Andy Reid vezetőedző is harmadik diadalát ünnepelte most, aminél többször csak Chuck Nollnak (4) és Bill Belichicknek (6) sikerült győznie. Mahomes szerint Reid a sportág valaha látott legjobb edzője.

Fotó: A Kansas City Chiefs Facebook-oldala

A 49ers ötször nyert korábban Super Bowlt, de 1995 óta nem sikerült diadalmaskodniuk. Ez volt a nyolcadik fináléjuk, 2020-ban ugyancsak a Chieftől kaptak ki.

Fotó: A Kansas City Chiefs Facebook-oldala

Az idei Super Bowl – amelyet először rendeztek Las Vegasban –, nézettségi csúcsot döntött, amiben a nemzetközi sajtó szerint közrejátszott Taylor Swift jelenléte, az énekesnő ugyanis időben visszaérkezett Japánból, hogy az Allegiant Stadionban szurkoljon párjának, a Chiefs játékosának, Travis Kelce-nek – aki Mahomeshoz hasonlóan szintén a harmadik Super Bowl-győzelmét ünnepelte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?