Székelyföldön erősen fagyott, míg másfelé kellemes tavaszi idő volt reggel

Miközben az ország nagy részén valódi tavaszi időjárás tapasztalható, egyes részeken még kitart a tél. Ismét Csíkszeredában volt a leghidegebb az országban erős mínuszokkal, de Sepsiszentgyörgyön és Maroshévízen sem volt sokkal melegebb, míg a Bánságban és a Partiumban kellemes áprilisi reggelre emlékeztető langyos időre ébredhettek az ott lakók február 28-án.

Országos szinten a Bánságban és a Partiumban volt a legmelegebb február 28-án kora reggel: a Duna menti Újmoldovánál (Moldova Noua) 10,7, Oravicabányánál (Oravița) pedig 11,6 Celsius-fokot, míg az Arad megyei Világosnál (Șiria) 12,3 fokot, a Bihar megyei Havadombrón (Dumbrăviţa de Codru), ahol általában a leghidegebb szokott lenni, szerda reggel 6 órakor nem kevesebb, mint 11,8 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

Forrás: Országos Meteorológiai Ügynökség

Ezzel szemben Székelyföld jelentős részén erős fagyra ébredhettünk, és ismét Csíkszeredában volt a leghidegebb az országban, itt –6,7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet. Nem sokkal volt melegebb Maroshévízen sem, ahol –4,2 fok volt reggel 6 órakor, míg Sepsiszentgyörgyön –3,4 fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Ügynökség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?