Ilyen lesz az idő a következő négy hétben

A február 26. és március 25. közötti időszakra vonatkozó időjárás-előrejelzések szerint március végéig az ilyenkor szokásosnál melegebb lesz a hőmérséklet – közölte kedden a romániai Országos Meteorológiai Szolgálat. A vizsgált időszak első két hetében ugyanakkor kevés csapadékra lehet számítani.

Március 4-éig a hőmérsékleti értékek Románia egész területén magasabbak lesznek a az ilyenkor szokásosnál, de figyelmeztetnek, hogy az ország nyugati régióiban jelentősebb pozitív hőmérsékleti eltérés lesz tapasztalható. Jelentősebb mennyiségű csapadékra nem kell számítani.

Fotó: Agerpres

A március 4. és 11. közötti héten is a sokéves átlagnál lényegesebben melegebb lesz az idő, az ország többi régiójához viszonyítva északnyugaton, a Partiumban várható a legjelentősebb felmelegedés. A csapadékmennyiség az ország nagy részén, de különösen a Keleti-Kárpátok északi vidékén kevés lesz.

A március 11–18. közötti időszakban is melegebb lesz, mint a korábbi években, de számítani kell immár csapadékra is, az előrejelzések szerint az átlagosnál több eső esik majd.

Március 18. és 25. között a szokatlanul meleg időn túl az átlagosnál nagyobb mennyiségű csapadékra kell számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?