Ilyen időjárásra számíthatunk a következő két hétben

Országszerte hideg lesz a következő két hétben és csapadékra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 4. és 17. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban ezen a héten jelentős hőingadozások várhatók. A csúcsértékek regionális átlaga 2-4 Celsius-fok, a minimumoké mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul. Jövő héten a levegő hőmérséklete nem fog jelentősen változni egyik napról a másikra, nappal többnyire fagypont fölötti, éjszaka 0 fok alatti értékek várhatók. Csapadékra december 7-étől szinte naponta számítani lehet.

A Bánságban is változóan alakul az időjárás ezen a héten, az évszaknak megfelelő, olykor annál alacsonyabb csúcsértékekkel. A maximumok 5-7 fok, a minimumok mínusz 4 és 0 fok között alakulnak. Jövő héten 4-6 fok közötti csúcsértékekre és fagypont körüli minimumokra lehet számítani. December 7-étől itt is magas lesz a csapadék kialakulásának esélye.

A hegyekben az évszaknak megfelelő lesz az időjárás a következő két hétben, a nappali csúcsértékek mínusz 7 és 4 fok, a minimumok mínusz 14 és 0 fok között változnak. Csapadék december 7. és 11. között várható, többnyire hó formájában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?