A helyzet változatlan: viharok és kánikula várható

Viharokra és jégesőre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap Erdély nyugati és Moldva északnyugati részére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A déli megyékben, illetve helyenként a keleti és nyugati régiókban vasárnap kánikula várható.

A másodfokú, narancssárga jelzésű viharriasztás szerint hétfő 10 óráig az érintett térségekben heves, óránként 80 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége 30-40, helyenként 50-60 liter lesz négyzetméterenként.

Illusztráció: olvasónk fotója

Emellett szintén hétfő 10 óráig Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben elsőfokú, sárga jelzésű viharriasztás lesz érvényben. Vasárnap este és hétfő hajnalban az érintett térségekben heves, óránként 60-70 kilométeres sebességű széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn főként az ország nyugati felében lehet viharos időjárásra számítani.

Illusztráció forrása: a Bihar Megyei Info Trafic Facebook-csoport

Vasárnap a déli megyékben, illetve helyenként a keleti és nyugati régiókban vasárnap kánikula várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap a déli megyékre, illetve a nyugati és keleti megyék egy részére.

E szerint vasárnap estig az érintett térségekben a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Olténia síkságain, Munténiában és Moldva déli részén kánikula várható. A nappali hőmérséklet csúcsértéke 32 és 36 fok között váltakozik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?