Időjárás: a hét közepétől enyhülés várható

A Bánságban, Körösvidéken és Máramarosban a keddi nap lesz a leghidegebb a következő két hétben, az ország többi régiójában enyhén emelkedni fog a hőmérséklet a következő három nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kéthetes előrejelzéséből.

A hétfői prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban a hétfői 1 Celsius-fokról csütörtökig 4-5 fokra nő a nappali csúcsértékek regionális átlaga, majd január 26. és 29. között 2 fokra csökken, írja az Agerpres. Január 29. után enyhül az idő, ismét 4-5 fok körül alakulnak a maximumok. Éjszaka hétfőn és kedden mínusz 10 fokig csökken a hőmérséklet, csütörtökön azonban már 0-1 fok körüli minimumok lesznek.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

Január 25-e után mínusz 6 fok és fagypont közötti értékek várhatók éjjel és kora reggel, január 27-én, 29-én és 30-án lesz a leghidegebb. Január 30. után az éjszakák is enyhülnek, mínusz 1, 0 fokig csökken a hőmérséklet. Csapadékra január 24. és 28., majd február 1. és 4. között lehet számítani.

A Bánságban és Körösvidéken hétfőtől péntekig 1 és 9 fok között változik a nappali csúcsértékek regionális átlaga, január 23-án, kedden lesz a leghidegebb.

Illusztráció | Fotó forrása: PexelsSzombattól enyhülés várható, a jövő hét folyamán 4-9 Celsius-fokig melegszik a levegő nappal. Éjszaka hétfőn még mínusz 6, mínusz 7 fokig csökken a hőmérséklet, január 25-én azonban már csak 1-2 fokig süllyed a hőmérők higanyszála, majd ismét egyre hűvösebb lesz, január 30-ig mínusz 3, mínusz 4 fok körüli értékek várhatók. Ezt követően a jövő hét végéig ismét 1-2 fok körüli minimumok lesznek. Csapadék január 24. és 28. között, majd február 1-je körül esedékes.

A hegyekben péntekig fokozatosan mínusz 5 Celsius-fokig csökken a nappali csúcsértékek átlaga, aztán január utolsó napjára 0 fokig nő, és jövő héten is fagypont körül alakul. Éjszaka január 22. és 25. között mínusz 10 és mínusz 4 fok közötti értékekre lehet számítani, 25-e után mínusz 9 fokig hűl le a levegő, majd a jövő hét végéig mínusz 4 fok körül alakulnak a minimumok. Csapadék január 25. és 29. között, majd február 2. körül várható. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?