Vége a korai tavasznak, visszatér a tél – bejelentették, hol lesz kiadós havazás

A meteorológusok újabb figyelmeztetést adtak ki a heves havazásra, esőre és erős szélre. A hegyvidéken erős havazás várható, három megyére narancssárga kódot adtak ki. Kedden délelőtt 10.00 órától 1400 méter feletti magasságbansárga kódú figyelmeztetés van érvényben  heves csapadékra és havazásra.

A Déli-Kárpátokban, a Nyugati-Kárpátokban, valamint Nyugat- és Délnyugat-Erdélyben 25-30 liter/négyzetméter, elszigetelt esetekben 40 liter/négyzetméter csapadékmennyiség várható. Többnyire eső lesz, a hegyekben 1400 méter feletti magasságban pedig havazás várható. A figyelmeztetés szerda reggel 8.00 óráig érvényes. Ugyanerre az időszakra mérsékelt csapadék és erős szél miatt is figyelmeztetést adtak ki.

Illusztráció: MTIÁtmeneti csapadékhullás lesz, különösen az ország északi, középső és keleti részén, ahol négyzetméterenként 15-25 liter csapadékmennyiségre számítanak. A Keleti-Kárpátokban, valamint kedd este rövid ideig Erdélyben és Moldvában havas eső és hó várható. Kedden a nyugati és délnyugati régiókban átmenetileg 45-55 km/órás sebességgel megerősödik a szél. Kedden 22.00 óráig heves havazásra figyelmeztető narancssárga kódú figyelmeztetés van érvényben Hunyad, Fehér és Szeben megye hegyvidéki területein.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?